Tools om online te ondernemen

Aanbevolen software voor online werken en ondernemen

Dit is de pagina waar ik al mijn belangrijke tools heb verzameld. Software, boeken, freebies en online trainingen die ik aanbeveel voor online ondernemen en werken. Deze resources helpen mij dagelijks in mijn bedrijf.

Veel van de resources zijn of waren cruciaal om online ondernemen te starten en uit te bouwen.

Voor je in deze uitgebreide lijst duikt, even een melding vooraf. Sommige links op deze pagina zijn affiliate links. Dat betekent dat als jij op de link klikt en aanmeldt, ik een kleine vergoeding krijg van de leverancier. Voor jou maakt het geen verschil, behalve dat ik je bij sommige leveranciers een korting mag geven :-). Als dat zo is, heb ik het vermeld bij de tool. 

Inhoud

iXL Hosting

#1 webhosting in NL

Het is supergemakkelijk om WordPress te installeren: met 1 klik ben je klaar. Maar dat niet alleen, het maken van een back-up of het terugzetten ervan kan je volautomatisch doen. (Uiteraard maakt iXL hosting ook backups. Het aantal per dag hangt af van je pakket).

En binnen een pakket kan je altijd meerdere websites installeren, zodat je snel kan schakelen. Deze Nederlandse hostingpartij heeft al hun servers in Nederland staan. Dat vind ik een fijn idee.

Ook niet onbelangrijk: bij vragen of problemen zijn ze goed bereikbaar en snel en accuraat in hun antwoorden.

Ik adviseer je om je eerste website bij iXL hosting te installeren. Start al voor €2,50 per maand (als je per jaar betaalt).


Leadpages

Goed converterende landingspagina’s maken

De ultieme tool om landingspagina’s te maken. In een paar klikken heb jij je landingspagina up en running. 

Het helpt je om landingspagina’s te maken, zodat je bezoekers zich aanmelden of je producten kopen.

Naast landingspagina’s is het mogelijk om aanmeldboxen voor je freebies te maken. En het mooiste is dat je het kan gebruiken zonder WordPress en met WordPress.

Tegenwoordig kan je zelfs een website maken met Leadpages.

Ik adviseer je om Leadpages te proberen voor jouw landingspagina’s om zelf de voordelen te ontdekken.


Active Campaign

Gebruiksvriendelijke e-mailmarketing tool met visuele automation editor

 

logo-activecampaignActiveCampaign is de e-mailmarketingsoftware die ik al een paar jaar tot volle tevredenheid gebruik. En of je nu net start met e-mailmarketing of al een tijdje bezig bent, ik beveel het je van harte aan.

Het is gemakkelijk te gebruiken door het stap voor stap systeem om campagnes of lijsten te maken. Contacten onderverdelen in segmenten of groepen, zodat ze alleen berichten ontvangen waar ze in geïnteresseerd zijn. De mogelijkheden voor automatische berichten reeksen zijn supergoed om dat te ondersteunen.

Mijn advies is om Active Campaign als e-mailprovider te kiezen om flexibel in te kunnen zetten op e-mailmarketing.

Bouw je website, blog of online training

iXL hosting

Al mijn websites host ik bij iXL hosting, ik schreef het hierboven al. Waarom? Gemak, omdat ik meerdere websites binnen mijn pakket kan hosten, een pakket upgraden is heel snel en eenvoudig. Plus het installeren van WordPress kan in 1 klik. En de ondersteuning is snel en goed. 

Start al vanaf €2,50/maand (jaarlijks te betalen).

Leadpages

Met Leadpages maak ik inschrijfboxen (Leadboxen) en landingspagina’s die eenvoudig in een WordPress website geïntegreerd kunnen worden.

Leadpages helpt je snel converterende landingspagina’s maken met de eenvoudige drag-en-drop editor. 

Probeer Leadpages 14 dagen gratis

Elementor

Het bouwen en vormgeven van websitepagina’s kan een gedoe zijn, maar met Elementor is het een peuleschil. Deze contentbuilder voor WordPress biedt enorm veel mogelijkheden. Verschillende websites heb ik gebouwd met Elementor.

Een groot voordeel van Elementor is dat het niet met zogenaamde shortcodes werkt. Dat is met name fijn als je wil overstappen naar een andere contentbuilder, omdat je dan niet je hele website hoeft op te schonen. 
Een ander groot voordeel is dat het geen zware plugin is, zodat je website snel en licht kan blijven.

Probeer Elementor gratis of stap meteen naar de PRO versie met meer opties.

Learndash

Binnen WordPress een online academie ofwel leeromgeving bouwen is met de plugin Learndash niet moeilijk. Mijn academie is gebouwd met Learndash en ik heb er dagelijks profijt van. 

Cursussen kan je met video’s, audio, tekst, pdfs en andere content inrichten, zo kan iedereen zijn of haar ideale leeromgeving bouwen. 

Er zijn te veel mogelijkheden om op te noemen. Je kan de content gedoseerd aanbieden (content drip), lessen verplicht maken, zorgen dat alle lessen in de juiste volgorde worden doorlopen, vragen stellen en opdrachten laten uploaden; het is allemaal mogelijk.

Ik ben fan van Learndash 🙂

 

E-mailmarketing

MailBlue/ActiveCampaign

Mailblue (Nederlandse versie van ActiveCampaign) maakt het gemakkelijk om je e-maillijst op te bouwen en te organiseren. Het maken van automations of autoresponders is heel gemakkelijk en gebruiksvriendelijk. Mijn contacten heb ik in groepen verdeeld, zodat ik ze berichten kan sturen die passen bij wat zij aangegeven hebben. Het werkt heel eenvoudig.

Ik adviseer iedereen die professioneel wil werken aan e-mailmarketing om Mailblue (ActiveCampaign) in te zetten.

(Online) trainingen die werken

MPOP – Maak prachtige online programma’s 

Deelname aan MPOP heeft mij veel gebracht. eze online training in combinatie met de actieve community heeft ervoor gezorgd dat ik in 4 maanden 2 online trainingen heb ontwikkeld. 

Alle stappen om een online cursus of training te ontwikkelen komen aan bod. Maar het gaat verder, Simone Levie helpt je eigenlijk om je bedrijf op te bouwen. 

De investering is behoorlijk dus als je hier interesse in hebt, kan je me altijd een e-mail sturen. 

Boeken die je inspireren

Choose

Ryan Levesque

In dit boek krijg je een stap voor stap handleiding om de juiste markt te kiezen voor je business. Weinig boeken die ik gelezen heb zijn zo praktisch en bruikbaar om te vertalen naar je eigen situatie. Als je business niet lekker loopt of je wil een nieuwe business starten, lees dan zeker dit toegankelijke boek. 

Na het lezen heb je een overzicht van business ideeën en niches waarin een business kans van slagen heeft.

Verleiden op het Internet

Auteur: Aartjan van Erkel

In dit praktische boek laat Aartjan van Erkel zien wat een goede website nodig heeft. Aan de hand van allerlei voorbeelden – goed en fout – ontdek je hoe je een website opbouwt waar je bezoekers terugkomen en zelfs kopen. 

Het schrijven van teksten is de specialiteit van Aartjan. Vandaar dat het boek ook daarvoor heel veel zinvolle tips bevat. Je hoeft geen schrijver te zijn om deze tips toe te passen. En je websitebezoekers worden er blij van 🙂

Mijn advies is dan ook om dit boek aan te schaffen en alle tips meteen toe te passen op jouw website. 

Don’t make me think

Auteur: Steve Krug

Steve Krug heeft al veel klanten geholpen om hun websites te verbeteren. Met een paar eenvoudige principes blijven je bezoekers langer op je website.

Want, websitebezoekers die in de war raken, vertrekken van je website om niet meer terug te keren. Dit boek heeft me geholpen om de website zo te maken dat het logisch en gemakkelijk is voor websitebezoekers.

Voor mij was het een absolute eye-opener. De eenvoudige en praktische tips pas je zelf gemakkelijk toe. Voor blije en blijvende bezoekers echt een aanrader. Daarom is mijn advies om de tips uit dit boek al bij het bouwen van je website toe te passen.

The Emyth revisited

Auteur: Michael Gerber

Dit boek heeft mijn kijk op ondernemen veranderd. Ik wilde als zelfstandige, alleen en zonder personeel lekker werken. Maar uurtje factuurtje was na 10 jaar ook niet meer mijn ding. 

Ik snapte niets van ondernemen. Dit boek heeft me laten zien dat ik een bedrijf ben, waarin ik zelf allerlei verschillende rollen vervul. Maar ook hoe ik het bedrijf kan indelen en organiseren, zodat ik lol heb in wat ik doe en overzicht houd over alles wat er moet gebeuren.

Mijn advies aan iedereen die start met ondernemen of al onderneemt vanuit zijn of haar passie en expertise: lees dit boek. Het geeft je handvatten om ook de minder leuke kanten van ondernemen goed te organiseren, zodat je meer meer tijd voor je passie overhoudt. 

Dit boek is bij bol.com het goedkoopst, maar helaas net geen €20,00 dus moet je verzendkosten betalen. Mijn advies is dan ook om het bij managementboek aan te schaffen.

Lean analytics

Auteurs: Alistair Croll & Benjamin Yoskovitz

Wat een verademing dit boek. Het gaat over cijfers, maar met name over welke statistieken en cijfers je nu echt moet opvolgen. 

Ik wilde alles bijhouden. Je begrijpt het al: dat kan niet. 

Met dit boek had ik een handvat om te bepalen wat ik moet bijhouden in welke fase van mijn bedrijf. Zo fijn!

Mijn advies aan iedereen die start met ondernemen of al onderneemt en slim wil groeien: lees dit boek.

Het helpt je om te bepalen welke statistieken cruciaal zijn voor jouw bedrijf, in de fase waarin je je bevindt.

Dit boek is ook bij bol.com te verkrijgen.

Je website beveiligen

Limit login attempts

Installeer deze plugin in je WordPress website, zodat iemand die probeert in te loggen na een paar pogingen geblokkeerd wordt.

Bij iXL hosting kan je deze plugin automatisch laten installeren bij het installeren van WordPress.

Wordfence

Installeer deze plugin in je WordPress website, zodat je een goede firewall en andere bescherming hebt tegen mensen die je website willen hacken of andere ellende willen veroorzaken. 

Checklist Wordfence

Deze gratis PDF heb ik samengesteld, omdat ik zelf te maken had met een gehackte website. De instellingen van Wordfence heb ik nog scherper ingesteld. 

Aangezien ik website beveiliging zo belangrijk vind, deel ik die graag met jou.
Je kan de PDF gratis downloaden en vervolgens Wordfence stap voor stap instellen.

Mooie afbeeldingen vinden en maken

Gratis afbeeldingen vinden

Voor je website, social media zijn afbeeldingen superbelangrijk, ze maken de boel levendiger. En wie wil van die overduidelijke stockfoto’s? 

Dus, in dit blogartikel heb ik 34 sites op een rij gezet waarin gratis foto’s en afbeeldingen gedownload kunnen worden.

Het vinden van goede bronnen voor mooie, rechtenvrije foto’s is best een lastige klus. Daarom heb ik ze in deze blogpost verzameld. 

Canva

Canva is online software waarin je zelf de mooiste afbeeldingen kan maken en downloaden. Met een enorme bibliotheek aan templates, vormen, illustraties en een koppeling met Unsplash als foto bibliotheek lukt het altijd om iets moois te maken.

Canva heeft een gratis account. Ontdek ook de mogelijkheden en het gemak van Canva Pro

Met gemak mooie video’s maken en veilig opslaan

Video’s kan je in verschillende vormen maken: ‘talking head’ video’s waar je zelf in beeld bent, animatie video’s en screen recording waarin je je computerscherm opneemt.

De software die je kan gebruiken om ‘talking head’ en screenrecording video’s te bewerken is hetzelfde. Het maken van talking heads kan je met een video camera, maar ook (om te beginnen) prima met je telefoon. Opnemen van je scherm is het handigst met speciale software op je laptop.

Videobewerkingssoftware downloadt je op je eigen laptop. Het is geen online software. 

Software

Screenflow (voor degenen met een Mac)

De tool waarmee ik al mijn video’s opneem en edit, talking head, green screen en howto video’s. Als je een van mijn video’s op howtohotspot, youtube hebt gezien, weet je wat ermee kan.

Het maakt mijn leven gemakkelijker door de vele mogelijkheden voor video opnemen (schermopnames) en video bewerken, instellingen die ik op maat gemaakt heb voor mijzelf, een eigen bibliotheek van intro/outro video’s, achtergronden en ander materiaal. 

Heb je een Mac? Dan adviseer ik je om Screenflow te kiezen. 

Camtasia (PC en Mac)

Camtasia is gevanceerde video software, vergelijkbaar met Screenflow. Je kan geen functie bedenken die niet in Camtasia zit. Als je heel veel video’s maakt en bewerkt en veel bewerkingen op de video’s wil kunnen toepassen, kies dan zeker voor Camtasia. 

Je kan het gewoon proberen tijdens een gratis proefperiode. 

Movavi  (PC en Mac)

Movavi is goede video software met een overzichtelijke interface. Het is duidelijk wat je waar kan vinden. Het heeft alle functies die je nodig hebt om je video te bewerken. Van overgangen, effecten tot picture-in-picture en chroma key. 

Als je niet heel veel video’s bewerkt of je budget laat Camtasia niet toe, dan is Movavi een prima alternatief. Probeer het gratis.

Vimeo

Voor een online academie of met wachtwoord afgeschermde videoserie is Vimeo de beste keuze. Het biedt veel meer privacy opties dan Youtube. 

Verder kan je bijvoorbeeld je eigen brandkleuren meegeven met je video’s en uit de video een thumbnail kiezen.

Bovendien is het prima betaalbaar en je kan je account altijd upgraden. 

VID IQ – Boost je YOutube channel

Als social media kanaal is Youtube fantastisch. VidIQ helpt om je kanaal te boosten.

Haal meer uit je kanaal door je concurrenten te analyseren, de SEO voor video’s op orde te brengen, de statistieken van je video’s op orde te brengen en nog veel meer.

Maak gratis een account op VidIQ.  Wil je echt een boost aan je kanaal geven, upgrade dan naar Pro of Boost.

Video Gear

Blue Snowball

Goed geluid is nog belangrijker dan goed beeld. Mijn favoriet sinds jaar en dag is de Blue Snowball. 
Een prima microfoon die je met USB kabel aan je laptop of computer verbindt. Handig is de versie die je in hoogte kan verstellen. 

Vandaag bestellen bij bol.com en hebt ‘m morgen in huis 😉

Rohde Smartlav

Zoals gezegd: Geluid is nog belangrijker dan beeld.

En voor talking head video’s is de microfoon van je smartphone of videocamera te ver weg. Je kan je oortjes gebruiken, maar ook dan is je afstand tot de camera erg beperkt.
Deze Smart Lav is een hele handige. zogenaamde dasspeldmicrofoon, die je op je shirt of bloes spelt. 

De aansluiting met je telefoon of camera is universeel, het kan op elke smartphone of camera. 

Licht in gewicht, dus gemakkelijk mee te nemen en met verlengsnoer creëer je veel bewegingsvrijheid. 

Plan je social media posts en bespaar tijd

Social media vreten tijd. Zomaar, poef weg. Het inplannen van de posts op social media betekent dat je in bulk een serie berichten klaarzet en dan weer even off line kan gaan. 

Recurpost

Het is niet te doen om alle social media posting handmatig bij te houden. Daarom gebruik ik een handige tool waarin ik bibliotheken kan maken van posts die met regelmaat automatisch gepost worden (evergreen posting). Verder kan ik adhoc posts maken en inplannen op elk social media kanaal dat ik wil.

Recurpost is gebruiksvriendelijk en met de app kan je overal je posts maken en bijhouden. Het bespaart mij enorm veel tijd en energie, omdat ik ineens een serie posts kan maken en inplannen.

Onderzoek vragen of problemen met vragenlijsten

Marktonderzoek doen of een quiz uitsturen naar je klanten, met vragenlijsten kan je de antwoorden gemakkelijk verzamelen en analyseren. 

Typeform

Vragen verzinnen is moeilijker dan ze in Typeform invoeren. Kies uit een van de vele vraagtypes en maak elke vraag helemaal op maat. In de PRO versie kan je zelfs zogenaamde logic jumps toevoegen. Bijvoorbeeld als bij vraag 1 antwoord B wordt ingevuld, spring dan naar vraag 3.
Er is eigenlijk te veel om op te noemen, dus…

Voor mij is het een supertool en ik adviseer je dan ook om Typeform te proberen. Het is helemaal gratis.