Bouw je business online.
Het wordt immers nooit meer zoals het was. 

Offline werken zoals we dat kenden is voorbij: de trainingen op locaties, consultants die rondreden van klus naar klus, altijd naar kantoor om te werken of de winkels in de stad waar online bestellen eigenlijk niet mogelijk was.

Zo wordt het niet meer, daar ben ik van overtuigd. De bedrijven, scholen en ondernemers die zeiden ‘Online, nee, dat werkt echt niet bij ons.’ Velen van hen hebben nu gezien dat er wel degelijk mogelijkheden zijn.

Dat het wel degelijk kan, online (samen)werken. 

En dat het vele voordelen biedt, online  werken. 

Wordt het dan alleen maar online?

Dat is koffiedik kijken, maar ik verwacht van niet. Ik denk dat we naar een blended model gaan. 

Inhoud

Blended business is de toekomst

Veel coaches, trainers en experts die voorheen vooral op locatie hun werk deden, hebben in de Coronaperiode ontdekt dat online werken een prima alternatief of aanvulling is. Denk aan:

Kortom, allerlei combinaties waarin online en offline verkopen, werken en leren elkaar zullen versterken. 

En ben jij er klaar voor? 

bouw een online bedrijf overal

Bouw nu je bedrijf online, Wacht niet langer

Je business online opbouwen is in de basis vergelijkbaar met een ‘gewoon’ bedrijf bouwen. Het kost tijd, dus mis de boot niet.

Het is namelijk toch ook echt anders op een aantal vlakken. Een online winkel inrichten vraagt andere kennis net als een online cursus maken of online een business runnen. 

Veel van de kennis heb je al, je hebt extra skills nodig om online een business te bouwen.

Wat houdt je tegen? De techniek?

In mijn ervaring zien veel ondernemers die hun bedrijf online willen (uit)bouwen op tegen de techniek. Ze denken dat het SUPER-ingewikkeld is of dat het mega-veel tijd vraagt of dat er enorme kosten mee gemoeid zijn.  Dat is niet zo! Het is net als met veel andere zaken in het leven. Het is niet moeilijk, je moet alleen even weten hoe het werkt. 

Astrid dacht ook dat het niets voor haar was. Zelf een website bouwen, haar marketing funnel inrichten en een online yogaschool bouwen. 

Als Yoga docent heb ik meer met mijn yogamatje. Maar de uitleg van HowTo Hotspot maakt het zo eenvoudig. En ik ben supersnel klaar als ik eens iets nieuws start.

Waarom een online business bouwen?

Allereerst, dat hebben we gezien in 2020. Een online bedrijf geeft je veerkracht en armslag in lastige tijden. 

Je bent niet afhankelijk van het reizen naar een locatie of de beschikbaarheid van een werkplek buiten de deur of een overleg of vergadering op een kantoor. 

Maar er zijn veel meer voordelen.

  • Tussendoor even iets anders regelen bijvoorbeeld is veel gemakkelijker

Nu denk je natuurlijk aan de huidige Covid19- pandemie. Maar ook de zorg voor een ziek kind of zieke ouder kan je veel gemakkelijker combineren als je je geld deels online verdient.

  • Daarnaast kan je je tijd efficiënter inzetten als je op uurbasis werkt.

Geen reistijd, hoe fijn is dat af en toe?

  • En je kan extra inkomsten genereren, omdat je kan schalen

Je kan veel gemakkelijker opschalen als je in groepen werkt die groter kunnen zijn dan in real life – behalve als je Tony Robbins bent 🙂 . 

Ik werk nu al online. Is dat anders?

Bij hoeveel van deze vragen heb je eigenlijk bedacht dat het wel beter kan?

Als dat er meer dan 2 zijn, heb je je online business nog niet goed op orde.

Dat betekent dat je dit niet volhoudt. 

Net als offline heb je voor online businesses een business model. En veel vaker dan offline, heb je tools nodig om dat bedrijf te organiseren en te runnen. 

Om te voorkomen dat het een zooitje wordt, dat je eindeloos veel tijd kwijt bent met het bijhouden van van alles of delen van content die anders op het bedrijfsnetwerk staat. 

Mooie is dat er meer business modellen zijn voor online bedrijven met bijbehorende technische oplossingen (als ik het heb over technisch oplossingen, gaat het vooral om software).

Kies vooral dat business model dat bij je past. In sommige business modellen kan je zelfs je eigen uren loskoppelen van je inkomsten. Hoe cool is dat?

Bekijk hieronder de verschillende businessmodellen voor online of blended businesses. 
Voor elk model heb ik een set tools geselecteerd, zodat je met de beste tools van dit moment werkt. Maar er is meer, de tools zijn uitgelegd in korte praktische video’s en in een online training samengebracht. In elke online training begeleid ik je stap voor stap met praktische, korte video’s, zodat je aan het eind je hele business kan ondersteunen.  

Bouw je business online #1 : Omzet 1-op-1 gekoppeld aan jouw tijd

Voor heel veel mensen is het superfijn om online te werken. Werken met en voor klanten om iets te realiseren om iets neer te zetten. Waarbij beide partijen best heel onafhankelijk van elkaar zijn. Ze vullen elkaar aan, dat is de kracht van online. En er zijn heel veel manieren om op deze manier heel fijn met 1 of meer mensen samen te werken. Er zijn zelfs teams die als ‘gewone’ collega’s samen borrelen of lunchen- af en toe op locatie en ook gewoon online. 

online samenwerken

Heerlijk in je eigen tempo en op je eigen momenten je werk doen. De techniek om hiermee te starten kan je echt in een paar weken leren.

Je hebt je eigen studio of kantoor. Werk nog efficiënter door je business te automatiseren en je hebt meer tijd voor jezelf, hobbies, gezin of projecten.

Ik weet niet goed of dit bij mij past. Lees dan hier meer over het online werken op uurbasis

Bouw je business online #2 : Omzet vraagt jouw tijd - schaalbaar

Je omzet vraagt zeker tijd van jou, maar het is schaalbaar.

Dat wil zeggen, je zet je tijd in en het maakt niet uit of er 2 of 200 mensen deelnemen of aanwezig zijn.  

Denk hierbij aan online lesgeven en workshops, maar ook een webshop. Als je dit zo aan het inrichten bent en je wil de techniek snel op orde hebben, stap dan in deze onlin training

verkopen online eigen webshop

Lesgeven vraagt specifieke vaardigheden. Online lesgeven ook. Laat je zeker niet tegenhouden door de techniek. Die kan iedereen leren. 

Een business inrichten om klanten te laten betalen en deel te nemen aan live online lessen is gemakkelijker dan je denkt. Automatiseer vooral het regelwerk en concentreer je op de lessen. Bouw eventueel ook je eigen website in WordPress met Creëer je eigen online thuisbasis.

Als je offline een winkel succesvol gemaakt hebt, aarzel dan niet. Het enige dat je moet leren is hoe je online een relatie opbouwt en de webshop. 

Bouw zelf in 5 stappen een Woocommerce webshop, koppel met Mollie voor de betalingen en met Mailblue (ActiveCampaign) voor je follow-up e-mails.

#3 Bouw je business online: Omzet los van jouw tijd - schaalbaar

Met dit type bedrijf is je omzet los van jouw uren.

Je maakt een product of dienst en zet die om in een online cursus of training. Maar ook als je als affiliate omzet maakt of wil maken.

Je hebt hiervoor een set tools nodig en die wil je graag snel op orde hebben. Dat kan in deze trainingen.

online ondernemen

Een online cursus maken vraagt expertise. Uiteraard. Laat je niet tegenhouden door de techniek om een online leeromgeving of academie op te zetten.

Na de online training Bouw je eigen academie in Learndash heb jij je eerste online training klaar. De koppeling met Woocommerce en Mollie is ook geregeld, dus laat de cursisten maar komen.

Affiliate marketing vraagt vooral doorzettingsvermogen. De techniek die nodig is om hiermee te starten is voor iedereen te leren.

Na de online training Creëer je eigen online thuisbasis, heb je een WordPress site staan met alle relevante plugins en koppelingen. En heb je de basis gelegd organische bezoekers.